Grote rekendag 2017 
Op woensdag 24 maart 2017 was de grote rekendag. Daar hebben we met groep 6/7 ook aan meegedaan. We kregen een kort filmpje te zien van een gezin dat een stuk grond erft van een tante die overleden is. Ze willen een vakantiepark maken van dat stuk grond. We zijn begonnen in groepjes van 4 om allerlei onderdelen van ons lichaam te meten. Vervolgens moesten we met die getallen een schatting maken hoe groot een bed, een keukenblok, een badkamer etc. moet zijn. Daarna hadden de groepjes een half uur de tijd om een plattegrond te maken van een vakantiewoning. Daarbij moesten ze rekening houden met de volgende richtlijnen:
-Het mag niet groter zijn dan 100 vierkante meter
-Er moet een kookgelegenheid in zitten
-Er moet voor 6 personen slaapgelegenheid zijn
-Er moet genoeg loopruimte zijn
-Er moet een badkamer/toilet in zitten
-Er moet een woonkamer in zitten
-De schaal moet 1:100 zijn
Vervolgens moesten de groepjes samen weer overleggen over wat er nog meer op park is, bijv. een zwembad, wasserette, parkeerplaats, bowlingbaan, receptie, gamehal enz.
Als laatste moesten ze de vier ontworpen huisjes en de andere onderdelen op een grote plattegrond tekenen, waarbij ze ook de paadjes en de andere onderdelen op de plattegrond tekenen. Bij deze tekening was de school 1:200. Op de foto’s kun je de resultaten zien:

Bezoek Wolfsbos
Groep 6/7 is naar RSG Wolfsbos geweest en hebben daar kennisgemaakt met techniek en science.  Onderstaand een paar foto’s:
     

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

De leerlingen van groep 6\7 zijn het nieuwe jaar (2017) weer goed begonnen. We zijn gestart met een nieuwjaars high-ranja.

We hebben, o.l.v. Erica Luning,  knieperties gebakken, we hebben slagroom geklopt en in bakjes gedaan voor bij de knieperties. We hebben sneeuwpopjes van soesjes, marshmallows en framboos gemaakt. We hebben cakejes met bramenjam en fondant gemaakt en heerlijke cocktails met ranja. Daarna hebben we elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst en heerlijk gesmuld van alle lekkere hapjes

img_2435
————————————————————————————————————————————-
Slootjesproject

Vrijdagmiddag  23 september zijn de kinderen van groep 7 van de combi 6/7 naar de Westerborkerstroom gegaan voor het slootjesproject.
Het was een geweldige middag. De kinderen werden in groepjes verdeeld, waarna ze in waterdichte pakken de sloot in mochten.
Met schepnetjes werden verschillende kleine diertjes uit het water gehaald.
Visjes, Libellelarven, kikkers, staafwants, en nog veel meer.
De kinderen vonden het geweldig. Ze hebben veel geleerd en gedaan.

s6 s5 s4 s3 s2 s1
—————————————————————————————————————————————-

Start schooljaar 2016-2017:

We zijn weer gestart. De leerlingen van groep 6/7 zijn afgelopen maandag begonnen met het maken van een high tea.
Ze werden in groepjes verdeeld en hebben drie dingen gemaakt:

  • Cakejes met bramenjam, slagroom en smarties
  • Pannenkoekjes met poedersuiker
  • Lange vingers met nutella en hagelslag.

Daarna hebben we er heerlijk van gesmuld.

049