Politie(vrouw) op bezoek

Donderdag 22 september hebben we, groep 1a/2a,  bezoek  gehad van de politie naar aanleiding  van het thema beroepen. De moeder van Lise, Marloes Sok, heeft samen met haar collega alle vragen van de kleuters beantwoord. De kinderen vinden het maar een stoer beroep.
Ze mochten ook allemaal een kijkje nemen in de boevenwagen en zelfs nog even op de politiemotor zitten. Het was een geslaagde dag!

politie2 politie1

——————————————————————————————————————

Brandweer op bezoek

Woensdag 21 september kregen de groepen 1 en 2 bezoek van de brandweer. Dit kwam fantastisch uit want we hadden het thema “brandweer“ op het rooster staan.
Toen de brandweerauto bijna bij school was, werd de sirene aangezet en oh, wat was dat gaaf!
Echte brandweermannen waren er, o.a. de papa van Lana Geerts.
De drie brandweermannen lieten zien welke kleding ze aantrekken, nadat er een brand is gemeld. Grote dikke laarzen, een hééél dik brandweerpak,  dikke handschoenen  en dan nog een helm met bescherming eraan vast.
Alle deuren en laden van de brandweerauto mochten we zien en wat nemen ze veel mee als ze een melding krijgen.
Lana’s papa vertelde ook over de ladder die op het dak ligt en uit zichzelf kan bewegen (nadat hij op een knop heeft gedrukt).
Ondertussen mocht iedereen die wilde in de brandweerauto zitten met de riem vast! Maar het mooiste was toch dat er met de brandweerspuit water mocht worden gespoten, dit was geweldig.
Gelukkig wilden ze ook nog met een losse ladder een bal van de schuur halen, we konden ze dus echt in actie zien.

Brandweer Westerbork, bedankt voor jullie bezoek.

br1 br2 br-3